Projekti bilateralne saradnje sa Austrijom

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni poziv za sufinansiranje naučne saradnje između Republike Srbije i Republike Austrije

business meeting

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni poziv za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Republike Srbije i Republike Austrije za period 2018 – 2019. godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije (MPNTR) i Ministarstvo nauke, obrazovanja i ekonomije Republike Austrije, koje predstavlja Austrijska agencija za međunarodnu mobilnost i saradnju u obrazovanju, nauci i istraživanju (OeAD) koordiniraju aktivnostima u okviru naučne i tehnološke saradnje ove dve zemlje.

Na Javni poziv u Republici Srbiji, prijavljuju se istraživači koji su zaposleni u naučno-istraživačkim organizacijama. Zajedničkim snagama usvojene projekte finansiraće MPNTR i OeAD. Prednost će imati oni projekti bilateralne saradnje koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije ili koji se finansiraju iz međunarodnih izvora.

Zajedničke predloge projekata istraživački timovi istovremeno prijavljuju i srpskom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  i austrijskoj Agenciji za međunarodnu mobilnost. U Republici Srbiji prijava projekta na Javni poziv se podnosi na srpskom i engleskom jeziku.

Rok za slanje projektne prijave je 30. septembar 2017. godine.

Istražite više o uslovima Javnog poziva.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI