Stazama Nikole Tesle

Objavljen konkurs za dodelu godišnjih nagrada „Stazama Nikole Tesle“ za mlade istraživače i inovatore

TeslaPortrait

U nameri da promoviše istraživački duh Nikole Tesle i podstakne inovatore u svim oblastima tehničkih nauka, Savez inženjera i tehničara Srbije raspisuje konkurs za dodelu godišnjih nagrada „Stazama Nikole Tesle“ za 2018. godinu, u kojoj Savez slavi 150 godina svog postojanja.

Nagrada „Stazama Nikole Tesle“ sastoji se iz tri povelje: zlatne, srebrne i bronzane i odgovarajućih novčanih nagrada. Nagrada se dodeljuje mladim inovatorima za najbolju inovativnu ideju koja kao rezultat može da ima novi ili modifikovani proizvod, ali i uslugu u oblastima zasnovanim na tehnici.

Na konkurs se mogu javiti inovatori starosti do 40 godina. Učesnici Konkursa moraju da popune obrazac Prijava inovativne ideje za nov proizvod/uslugu. Pored toga, moraju da dostave i kratku biografiju u EU formatu.

Rok za dostavljanje predloga za inovativnu ideju je 30. oktobar 2017. godine.

Istražite više o konkursu.

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI