Njutnovi zakoni svuda oko nas

Njutnovi zakoni svuda oko nas

U Naučnom klubu Užice 21. decembra počela je realizacija projekta ”Njutnovi zakoni svuda oko nas”[:]139

U Naučnom klubu Užice 21. decembra počela je realizacija radionica u okviru projekta ”Njutnovi zakoni svuda oko nas”. Radionice pohađaju učenici starijih razreda iz OŠ ”Slobodan Sekulić”, OŠ ”Nada Matić”, OŠ ”Stari grad” i OŠ ”Prva osnovna škola Kralj Petar II” iz Užica. Projekat podržava Centar za promociju nauke.

Cilj ovog projekta je da učenike upozna sa fundamentalnim osnovama klasične fizike, Njutnovim zakonima, kroz niz zanimljivih i demonstrativnih ogleda, što učenicima približava gradivo koje uče u školi.

Takođe radionica ima za cilj razvijanje timskog duha kao i razvoja naučne komunikacije između njih. Kroz niz krajnje jednostavnih eksperimenata, učenici mogu zaviriti u zanimljivu stranu fizike, ali i naučiti ponešto što im može koristiti u svakodnevnom životu.

Pomoću modela funkcionalnih modela učenici se susreću sa fizikom koja je sastavni deo njihove svakodnevnice i okruženja. Kroz kviz, učenici imaju priliku da pokažu znanje koje su stekli kroz radionicu i da budu nagrađeni diplomama motivacionog karaktera.

Ostale aktivnosti