Noć istraživača u Kruševcu

Noć istraživača u Kruševcu

Od 24.09. do 28.09. CSU Kruševac je u saradnji sa Centrom za promociju nauke Beograd, organizovao Nedelju istraživača koju je tokom ovog perioda posetilo preko 2000 ljudi.[:]

Picture1

Na samom otvaranju Evropske noći istraživača posetioci su imali priliku da se upoznaju sa arhaizmom, kaligrafijom, forenzikom  i prirodnim bojama. Do petka 28.09. učesnici su prisustvovali brojnim predavanjima i edukativnim radionicama na kojima su istraživali DNK u biljnom materijalu, upoznali lekovita dejstva mnogih biljaka, crtali prirodnim bojama i naučili kako se prave sapuni na prirodan način.

U samoj Noći istraživača, u petak 29.09.2018. godine, aktivnosti su bile podeljene na dve lokacije: u prostorijama Naučnog kluba Kruševac gde je održano interaktivno predavanje „Kulturno nasleđe Kruševca“ sa 3D prikazom starog grada kneza Lazara i na planini Jastrebac za đake tri kruševačke škole u okviru eko kampa 2018. „Otkrijmo Jastrebac“ gde su održane radionice „Tajne biodiverziteta“, „Narodni biljni lekovi“ i „Pravljenje tradicionalnih herbarijuma“.

Ostale aktivnosti