STEM projekti u Požegi

STEM projekti u Požegi

U ponedeljak, 19. Februara u Požegi su predstavljeni evropski projekti koji promovišu nove koncepte u STEM obrazovanju[:]IMGP9134

Centar za promociju nauke je 19. februara . održao radionicu u Gimnaziji i Tehničkoj školi u Požegi u okviru koncepta Naučno obrazovanje za odgovorno društvo. Predstavljena su 4 međunarodna projekta u oblasti STEM disciplina (engl: Science, Technology, Engineering, Math – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika) na kojima je Centar partner. Veliki broj nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Požege je pokazao interesovanje za učešće u radionici. Nastavnicima su predstavljeni projekti CREATIONS, Hypatia, Scientix i STEM School Label, kao i STEM Discovery Week 2018 inicijativa.

Radionica je organizovana sa ciljem da se nastavnicima prikažu mogućnosti koje nude ovi evropski projekti, kao što je umrežavanje sa kolegama iz čitave Evrope, čime se podstiče razmena znanja i ideja. Posebno je stavljen akcenat na  Scientix projekat, koja predstavlja najveću onlajn mrežu nastavnika STEM disciplina, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017–2019.

Dodatno, sa učesnicima se razgovaralo i o mogućnostima za unapređivanje nastave prirodnih nauka koje pruža CREATIONS projekat, kroz interdisciplinarnu saradnju između nastavnika različitih predmeta, uključujući i umetničke oblasti.

IMGP9128

Ostale aktivnosti