Medijska podrška

U duhu svoje misije, Centar za promociju nauke posebnu pažnju poklanja saradnji sa novinarima i medijskim kućama koji otvaraju prostor za informisanje o nauci i tehnologiji. Imajući u vidu težak položaj medija u Republici Srbiji, Centar izgrađuje resurse koji će doprineti lakšem i boljem predstavljanju nauke u javnosti.

Kroz Sektor za štampanu, internet i video produkciju, Centar podržava sve medijske inicijative koje šire kulturu nauke ili doprinose njenoj promociji i popularizaciji. U saradnji sa naučnim institucijama, Centar omogućuje treninge i sve oblike usavršavanja novinara koji žele da izveštavaju o nauci i tehnologiji. Jedan od takvih programa je i Kolokvijum naučnog novinarstva.

Takođe, Centar svakodnevno pokušava da olakša rad novinara u pronalaženju tema iz nauke, ali i da im omogući lakši pristup naučnim ustanovama i kontaktima u naučnoj zajednici. Svi naučnopopularni materijali koje Centar proizvede ili otkupi dostupni su medijima u Republici Srbiji za slobodno korišćenje uz naznaku izvora.

Sektor za produkciju i Kabinet direktora u Centru za promociju nauke na raspolaganju su na dnevnoj bazi svim zainteresovanim novinarima za bilo koju vrstu pomoći.

Istražite medijsku arhivu CPN-a:

 1. Saopštenja za javnost
 2. Galerija vizuelnog identiteta CPN-a
  Svi logotipovi su slobodni za neograničeno prenošenje i objavljivanje
 3. Galerija banera CPN-a
  Svi baneri su slobodni za neograničeno prenošenje i objavljivanje
 4. Galerija fotografija naučnih ustanova i naučnopopularnih događaja
  Sve fotografije su slobodne za neograničeno prenošenje i objavljivanje uz obaveznu naznaku Izvor: www.cpn.rs
 5. Galerija video-materijala
  Svi video-prilozi su slobodni za neograničeno prenošenje i objavljivanje uz obaveznu naznaku Izvor: www.cpn.rs

Kontakt osobe:

Slobodan Bubnjević
Koordinator Sektora produkcije / Gl. i odg. urednik
redakcija@cpn.rs
Naučna novinarka / Izvršna urednica
@cpn.rs

Ivana Horvat
Naučna novinarka / Izvršna urednica
ihorvat@cpn.rs

Ljiljana Ilić
Kontakt za novinare
pr@cpn.rs
+381.60.70.40.180

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2017/18. Centar za promociju nauke predstavlja jedanaesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI