PlayUK Arcadia konferencija

PlayUK Arcadia konferencija

Na regionalnoj konferenciji u Start-IT centru u Beogradu Centar za promociju nauke je predstavio svoj art+science program[:]

Foto: CPN/Vladimir Cicvara

Foto: CPN/Vladimir Cicvara

British Council iz Beograda, u saradnji sa svojom britanskom centralom i regionalnim kancelarijama, organizovao je početkom marta trodnevnu konferenciju namenjenu profesionalcima u oblasti digitalnih medija i umetnosti, obrazovanja, video igara i IT sektora.

Na konferenciji su se predstavili brojni projekti, inicijative i organizacije iz Velike Britanije, Srbije i regiona, kao i pojedinačni projekti i autori. Poseban segment je bio posvećen ulozi i planovima Novog Sada kao evropske prestonice kulture za 2021. Najavljeni su brojni programi, projekti i inicijative, koji će se, pre svega, realizovati unutar zapuštene Kineske četvrti kojoj predstoji potpuna revitalizacija i koja će time postati središte savremenih kreativnih industrija i umetnosti.

Ispred Centra za promociju nauke, na konferenciji je govorio Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju. Nastup Centra je bio fokusiran na učešće u velikom projektu Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, finansiranom kroz program Kreativna Evropa. Najavljena su, takođe, i buduća dešavanja i programske aktivnosti unutar koncepta art+science.

Ostale aktivnosti