Projekti na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

Projekti na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

Učenici OŠ Toplički heroji posetili Sajam tehnike [:]

DSC_0589

Učenici OŠ Toplički heroji iz Žitorađe su 25.maja imali priliku da posete Sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Poseta je organizovana kao deo aktivnosti u okviru projekata Creations i Hypatia, u koje je Centar za promociju nauke uključen kao inicijalni partner.

Učenici su se upoznali sa radom naučnika i stručnjaka čiji su proizvodi i tehnološka rešenja predstavljeni na sajmu. Tokom obilaska štandova i upoznavanja sa sajamskim eksponatima, učenike je ugostila SOLFINS 3D KOMPANIJA. Entuzijastični predstavnici kompanije su objasnili i demonstrirali učenicima principe rada 3d štampača.

Nakon posete, u Naučnom klubu Centra za promociju nauke održane su Hypatia i Creations radionice učenicima iz Žitorađe. Tom prilikom, učenici su se upoznali sa temama kojima se bavi projekat Hypatia, a koje imaju za cilj da se  uklone rodni i bilo kakvi drugi stereotipe kada su nauka i odabir naučne karijere u pitanju. Creations radionica predstavila je krajnji deo implementacije projekta, i to deo pedagoškog okvira koji je osmislila njihova nastavnica matematike Anica Tričković. Na radionici su pravili modele pomoću 3d olovaka, i tim zaokružili svoj tromesečni rad na projektu.

Ostale aktivnosti