Javni poziv 2015

Javni poziv 2015

Objavljeni su preliminarni rezultati Javnog poziva CPN-a za finansijsku podršku projektima promocije nauke za 2015. godinu[:]

objavaa

U ponedeljak, 10. avgusta, Programski odbor Centra za promociju nauke formirao je preliminarnu listu projekata kojima su odobrena sredstva u okviru Javnog poziva CPN-a za finansijsku podršku projektima promocije nauke za 2015. godinu. Od ukupno 122 pristigla projekta, Programski odbor doneo je odluku da sredstva raspodeli za 39 najbolje rangiranih projekata.

Na Javnom pozivu CPN-a za 2015. godinu elektronskim putem prijavilo se 122 naučnih, naučnostručnih društava, udruženja i drugih organizacija registrovanih u Republici Srbiji. Nakon zatvaranja Javnog poziva ustanovljeno je da je 99 prijavljenih projekata ispravno, dok su 23 prijave nepotpune.

Svaka prijava ocenjena je po šest kriterijuma ocenama na skali od 0 do 10. Krajnja ocena prijave predstavlja srednju vrednost ocena po svim kriterijumima. Nakon toga, Programski odbor je formirao Listu za izbor uspešnih projekata i rasporedio sredstva za projekte koji su dobili finansiranje. Lista za izbor uspešnih projekata zaključena je onog momenta kada je zbir traženih sredstava dosegao visinu raspoloživih sredstva Javnog poziva u iznosu od 15.000.000,00 dinara.

Svi učesnici Javnog poziva imaju pravo na uvid u podnete prijave i priložene dokumentacije. Rok za dostavljanje prigovora Centru za promociju nauke je 3 dana od dana objavljivanja Liste za izbor. Programski odbor je dužan da u roku od 8 dana, a u skladu sa Pravilnikom, razmotri sve prigovore učesnika. Centar će objaviti sve odgovore Programskog odbora.

Nakon toga, Programski odbor dostavlja direktoru konačnu Listu za izbor, a on je sa predlogom raspodele sredstava prosleđuje na usvajanje Upravnom odboru Centra za promociju nauke. Upravni odbor CPN-a donosi Odluku o raspodeli sredstava po Javnom pozivu, pri čemu će biti formirana konačna lista uspešnih projekata. Nakon toga, nosioci projekata kojima su dodeljena sredstva biće pozvani da potpišu ugovor sa Centrom za promociju nauke.

Programski odbor čine: dr Zorana Kurbalija Novičić, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, dr Oliver Tošković, Filozofski fakultet u Beogradu, dr Zoran Ognjanović, Matematički institut SANU, dr Aleksandra Nikolić, IMGGI, Luka Mihailović, Hemijski fakultet u Beogradu, Ivan Stanić, Muzej nauke i tehnike, Nikola Božić, Istraživačka stanica Petnica, Branimir Acković, koordinator Sektora programa CPN-a, Ivan Umeljić, član Upravnog odbora CPN-a, dr Milovan Šuvakov, član Upravnog odbora CPN-a, Ljiljana Damjanović, Fakultet za fizičku hemiju u Beogradu, i Nemanja Đorđević, direktor CPN-a.

Preliminarne liste raspoređenih sredstava Javnog poziva CPN-a za 2015. godinu, na osnovu odluke Programskog odbora:

Lista za izbor projekata koji su dobili finansijsku podršku u 2015. godini

Lista projekata koji nisu dobili finansijsku podršku u 2015. godini

Istražite više kako su ocenjivani projekti Javnog poziva 2015.

Ostale aktivnosti