Sajam knjiga 2011.

Sajam knjiga 2011.

23-28.oktobar 2011.

Centar za promociju nauke na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu (od 23. do 30. oktobra) predstaviće oko 900 ovogodišnjih izdanja naučnoistraživačkih organizacija Republike Srbije.

Štand Centra za promociju nauke ove godine se nalazi u Hali 2a i biće mesto susreta naučnika, posetilaca zainteresovanih za nauku i, pogotovo, mlađe populacije, koju želimo da privučemo ka naučnim temama i, eventualno, usmerimo ka naučnoj karijeri.

U tom smislu, ovogodišnji štand Centra za promociju nauke neće biti samo mesto izlaganja naučnih publikacija iz naše zemlje već i prostor oplemenjen brojnim interaktivnim sadržajima, pa će publika imati priliku da učestvuje u izvođenju naučnih eksperimenata, demonstracija i radionica, i da razgovora sa eminentnim domaćim stručnjacima i autorima naučnih publikacija.

Centralno mesto na štandu Centra za promociju nauke zauzimaće originalno, revolucionarno delo Isaka Njutna Matematički principi filozofije prirode, koje premijerno izlažemo u saradnji sa bibliotekom Instituta „Vinča“, u kome se ovo remek-delo nauke čuva. Publika će biti u prilici da pogleda ekskluzivni primerak iz 1723. godine, dok će na ekranu, kao rezultat digitalizacije koju Centar takođe podržava, moći i da ovo delo virtuelno prelistava.

Pored Njutnove knjige, a u duhu misije Centra da populariše nauku u Srbiji i promoviše srpske naučnike, Centar će, u saradnji s Matematičkim fakultetom iz Beograda, izložiti i digitalizovane primerke značajnih naslova srpske nauke objavljenih u poslednjih nekoliko vekova. Spajajući, na jednom mestu, srpsku nauku danas i nekada, Centar za promociju nauke slavi velika imena naše prošlosti i najavljuje velika imena naše budućnosti.

Takođe, u saradnji sa naučnim institucijama čija dela izlažemo, Centar će pojedine sajamske dane posvetiti određenim naučnim oblastima i aktuelnim temama, s posebnim naglaskom na hemiji, jer je 2011. u svetu proglašena upravo godinom hemije.

Pozivamo vas da posetite štand Centra za promociju nauke i da se upoznate sa radom i idejama srpskih naučnika koji streme boljem svetu i ne oklevaju na putu ka vremenu koje dolazi!

Osoba za kontakt:

Tijana Popović
tel: +381.11.24.00.260
faks: +381.11.24.00.246
mob: +381.60.70.40.182
e-mejl: t.popovic@cpn.rs

 

 

Centar za promociju nauke
Makenzijeva 2411000 Beograd
www.cpn.rs

Ostale aktivnosti