Sastanak projekta RETHINK

Sastanak projekta RETHINK

U Beogradu je 5. aprila održan radni sastanak projekta RETHINK

5. aprila u Centru za promociju nauke održan je radni sastanak projekta RETHINK, na kome su učestvovali predstavnici CPN i partneri sa Univerziteta zapadne Engleske (UWE – University of the West of England, Bristol) iz Velike Britanije.

Ovom prilikom je, između ostalog, testiran i protokol koji razvijaju partneri iz Bristola. Prvi deo radnog paketa 1 (WP1) projekta RETHINK, je mapiranje terena nayčne komunikacije. Kako bi istraživanje bilo relevantno za svaku pojedinačnu zemlju koja je uključena u proces, i korišćenje nakon toga bilo prilagođeno za laku upotrebu korisnicima, izvršeno je testiranje protokola „na terenu“ u Beogradu. Za vreme posete partnera iz Velike Britanije, nastavljena je razrada budućih aktivnosti na projektu, i razmatrani su naredni koraci koje CPN treba da sprovede u predstojećem periodu u saradnji sa ostalim članovima konzorcijuma.

Podsetimo da su partneri Centra za promociju nauke na projektu koji je predviđen da će trajati  36 meseci: ECSITEASSOCIATION EUROPEENNE DES EXPOSITIONS SCIENTIFIQUES TECHNIQUES ET INDUSTRIELLES, UWE UNIVERSITY OF THE WEST OF ENGLAND, BRISTOL, Velika Britanija, ZU – ZEPPELIN UNIVERSITAT GGMBH, Nemačka, SML S.I.S.S.A. MEDIALAB SRL, DBTFONDEN TEKNOLOGIRADET, DANISH BOARD OF TECHNOLOGY FOUNDATION, Danska.

Ostale aktivnosti