Upravni odbor

Logo CPN

Članovi Upravnog odbora Centra za promociju nauke su: Dr Bogoljub Zečević, predsednik, Ivan Radetić, član, Ivan Umeljić, član i Slobodan Bubnjević, član.

Prema Zakonu o naučnoistraživačkoj delatnosti i Statutu CPN, nadležnosti Upravnog odbora CPN obuhvataju usvajanje godišnjih programskih i finansijskih planova, kao i drugih dokumenata, imenovanje i razrešavanje direktora, kao i odlučivanje o poslovanju i korišćenju sredstava.

Članovi prvog Upravnog odbora CPN-a imenovani su 2011. godine, da bi njegov sastav bio izmenjen 2014. godine, kada su imenovani sadašnji predsednik Upravnog odbora dr Bogoljub Zečević i član Ivan Radetić.

Na sednici održanoj u četvrtak 5. marta 2015. Vlada Republike Srbije imenovala je nove članove Upravnog odbora.

Na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz postojeće članove imenovan je i dr Milovan Šuvakov, pomoćnik ministra za razvoj obrazovanja, kao i dva člana iz redova zaposlenih u Centru: Slobodan Bubnjević i Ivan Umeljić.

_MMM5537

Elementi

NOVA CPN IZDANJA

Zima 2018/19. Centar za promociju nauke predstavlja petnesti broj časopisa Elementi.
Istražite više...

Izložbe

nauka kao događaj

Naučnopopularne CPN manifestacije i izložbe su masovne, uzbudljive i dostupne svakom. Roboti, šume, životinje, CERN, nove tehnologije i naravno, matematika, iz sezone u sezonu pokreću novi talas interakcije, zabave i znanja.

Istražite više...

Tribine

nauka kroz razgovor

Naučnopopularne CPN tribine su uvek zgodna prilika da provedete veče na kvalitetan način. Brižljivo producirane, sa zanimljivim, aktuelnim naučnim temama i uglednim sagovornicima, CPN tribine izazivaju pažnju medija i privlače veliki broj posetilaca.

Istražite više...

Planetarijum

nauka na putu

Mobilni CPN planetarijum je jedan od najznačajnijih programa Centra. Planetarijum obilazi gradove širom Republike Srbije, donoseći znanje, radost i nove horizonte za đake u udaljenim krajevima.

Istražite više...ELEMENTI