Završen Maj mesec matematke

Završen Maj mesec matematke

U petak, 31. maja, zatvorena je osma po redu manifestacija Maj mesec matematike (M3)

U petak, 31. maja, zatvoren je osmi po redu Maj mesec matematike (M3), u organizaciji Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta SANU. Ove godine veliki broj gradova Srbije uključio se u manifestaciju pod nazivom Istraži koordinate. Zajedno smo učili, prepoznavali i primenjivali matematiku u svakodnevnom životu, igrali se njom, i svi se dobro zabavili.

Tokom ovogodišnjeg Maja meseca matematike, održali smo ukupno 50 radionica, na kojima je bilo više od 1200 dece. Organizovali smo 22 predavanja. Pripremili dve izložbe – „Kroz matematičke predele“, koja je povela posetioce u matematičke priče širom sveta, i „Životni ciklusi Milutina Milankovića“, posvećenu velikom svetskom naučniku Milutinu Milankoviću. Došli su nam i gosti iz inostranstva: dr Stjuart Kolhagen iz Australije, dr Beri Sipra iz SAD, dr Greg Gejdž iz SAD, i tim Sveučilišta u Rijeci.

U programu koji je organizovan u Beogradu učestvovalo je 34 volontera i 17 demonstratora, koji su stajali na raspolaganju posetiocima izložbi, tribina, predavanja, filmskih projekcija i drugih organizovanih programa.

Maj mesec matematike zbivao se na mnogo lokacija: u Beogradu na tri mesta (Galerija na Andrićevom vencu, Galerija nauke i tehnike SANU, Naučni klub Beograd), ali i širom Srbije, u 45 gradova, sa više od 90 raznih matematičkih događaja i druženja sa najinspirativnijim nastavnicima matematike iz cele Srbije.

Ostale aktivnosti