DNK

Dečji naučni kamp


O KAMPU

Dečji naučni kamp (DNK) već osam godina zaredom okuplja decu tokom raspusta na naučnopopularnim programima. Aktivnosti su osmišljene tako da se deca u društvu vršnjaka, u stimulativnom okruženju, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa naukama kao što su biologija, fizika, elektrotehnika, psihologija, matematika, arheologija, istorija, hemija, mašinstvo, geologija, kao i stručnjacima koji rade u ovim oblastima.
Na Dečjem naučnom kampu mogu učestvovati deca uzrasta između 9 i 14 godina, a program je podeljen po ciklusima. Roditelji decu mogu prijaviti za određene dane programa u zavisnosti od starosti i afiniteta.
Polaznici DNK mogu da iskuse mnoštvo zabavnih sadržaja i lično se uključe u aktivnosti koje vode stručni edukatori. Važan element naučnog kampa je i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja.

Istražite više: www.cpn.rs/zimski-dnk-2018 / www.cpn.rs/dnk

Tokom dnevnog programa, polaznici kampa učestvuju u naučnim radionicama iz različitih naučnih oblasti, kao i u društvenim aktivnostima. Radionice vode naučni demonstratori stručni za datu oblast, a za osmišljljvanje društvene aktivnosti je nadležan psiholog.

Takođe, predviđen odmor sa pauzom za užinu, a po završetku programa polaznicima će biti dodeljene diplome.

Dečji naučni kamp organizuje se dva puta godišnje, tokom letnjeg i zimskog raspusta, na različitim lokacijama. Do sada DNK je bio u Naučnom klubu, Mejkers spejsu, Naučnom kamionu na obali reke, Dečjem kulturnom centru, a od 2019. godine kreće i u gradove širom Srbije.

POVEZANO