MOBILNI PLANETARIJUM

Sferni bioskop


MOBILNI PLANETARIJUM

Planetarijum je sferni bioskop u kom se projektuju slike zvezdanog neba i nebrojenih spektakularnih objekata koje možemo posmatrati u našem univerzumu, stvarajući tako nezamenjivo obrazovno iskustvo.
Mobilni planetarijum CPN-a započeo je svoj putujući program u februaru 2013. godine. Samo tokom prve godine rada, Planetarijum je gostovao u 27 gradova, a kroz njega je prošlo više od 20.000 posetilaca. Osim gradova u Srbiji, Planetarijum je tokom prethodnih godina obišao i region.
Istražite više o tome kako da Planetarijum dođe u vašu školu na internet strani CPN Planetarijuma .

PROJEKCIJE

Projekcije u mobilnom planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, kako kod đaka tako i kod nastavnika, i predstavljaju izuzetno zanimljiv i atraktivan način za bliže upoznavanje sa astronomijom i srodnim naukama.

PROGRAM

Program mobilnog planetarijuma podrazumeva 5 programskih celina, od kojih svaka traje po sat vremena. Čine ih planetarijumske projekcije koje vode stručni predavači, kao i atraktivne filmske projekcije. Tokom jednog dana programu može prisustvovati 250 posetilaca.

POVEZANO