Radionice

Interaktivni sadržaji


Poseban deo programa, koji Centar za promociju nauke održava i neguje još od samog početka, jesu interaktivne školske radionice. Ove radionice organizuju se svakog meseca u prostorijama Naučnog kluba i Mejkers spejsa, za učenike osnovnih i srednjih škola, a od 2017. godine organizovane su jednom nedeljno i posebne radionice za predškolce.

Tokom radionica predavač učesnike uvodi u naučnopopularnu temu dana, a učesnici imaju priliku da, uz njegovu pomoć, sami isprobaju tehnologiju, naprave eksperimente, ili iskoriste stečena znanja i naprave nešto svojim rukama. Ovakav vid rada pruža deci priliku da sarađuju, razmišljaju i pronalaze nova, kreativna rešenja, olakšava im razumevanje raznih naučnih oblasti i učenje, pojednostavljuje pristup naučnim temama i razbija predrasude o „teškim“ naukama.

Istražite više na stranici: prijave.cpn.rs/mejkers

Prijavljivanje za radionice vrše nastavnici po mesečnom rasporedu, a učešće je potpuno besplatno. Samo tokom 2018. godine održano je preko 180 školskih i predškolskih radionica, kroz koje je prošlo preko 3000 dece.

POVEZANO